Ekim  6.10.2018

FABER- CASTELL İLE YARATICILIK ATÖLYESİ
11:00    7- 13 yaş

“Gölgelerin İzinde” Tasarım Atölyesi
Faber-Castell’in destekleri ile gerçekleşen Yaratıcılık Atölyeleri’nde yaratıcılıkta sınır tanımayan çocuklar, İstanbul Oyuncak Müzesi koleksiyonundan esinlenerek tasarlanmış etkinlikler ile düşlerinin peşinden gidecekler..
Geleneksel gölge tiyatrosu karakterleri Karagöz ve Hacivat bu atölyede bize yol arkadaşı olacak… Müze turuyla başlayacak atölye çalışmasında çocuklar eski oyun kültürünü oyuncaklar üzerinden inceleyecek, televizyon ve internetin hızlı bir şekilde yaygınlaşmasıyla değişen günümüz oyun kültürü ile arasındaki fark üzerine konuşacaklar… Ardından da, katılımcılar geleneksel Türk sahne sanatlarının en büyük örneklerinden Karagöz ve Hacivat gölge oyunundan esinlenerek kendi  sonbahar temalı sahnelerini ve gölge kuklalarını yapacaklar.
Eğitmen: Aslı Ersoy
Tarih:  6 Ekim Cumartesi
Saat: 11:00
Yaş Grubu: 7 -13 yaş
Faber-Castell'in destekleri ile gerçekleşen ve müze ziyaretçilerinin ücretsiz olarak katılabilecekleri  Faber-Castell ile Yaratıcılık Atölyeleri'ne katılım için kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Müze giriş ücreti indirimli 12TL, tam 15TL'dir.