Etkinlik ve Eğitimler

Yeşil Bir Dünya İçin El Ele! Faber- Castell ile Yaratıcılık Atölyesi ( Çevrim içi )

Dişlerimizi fırçalarken musluğu kapatmak, bez çanta kullanmak ya da çöplerimizi ayrıştırmak...Günlük hayatta hepimizin yapabileceği birtakım değişiklikler ile dünyadaki karbon salınımını, kaynakların tüketimini ve çevre kirliliğini önleyebiliriz. İstanbul Oyuncak Müzesi 360 sanal tur ile başlayacak bu atölyede, çevre dostu genç tasarımcılar ile daha temiz bir dünya için yapabileceklerimiz üzerine konuşacağız. Ardından, çocuklar sürdürülebilir ve sağlıklı bir dünya için hayallerini ve fikirlerini üç boyutlu bir tasarıma dönüştürecekler.
Faber- Castell’in destekleri ile ücretsiz gerçekleşecek çevrim içi atölye “Zoom” üzerinden yapılacaktır. Etkinliğe katılım için info@istanbuloyuncakmuzesi.com adresine mail atarak rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Katılım linki kayıt tamamlandıktan sonra tarafınıza iletilecektir. Rezervasyon için son tarih 25 Haziran Cuma’dır.
Tarih: 26 Haziran Cumartesi
Saat: 11:30
Eğitmen: Aslı Ersoy – Elif Üngör ( Atölye Pikolo)
Yaş Grubu: 8 yaş ve üzeri
Gerekli Malzemeler: 1'er adet yeşil, kahverengi ve mavi fon kartonu, 1 adet kurşun kalem ve silgi, Faber Castell pastel boya kalemleri, 2 adet resim kağıdı ,1 parça A4 boyutlarında oluklu karton (bir kutunun ya da kolinin yüzeyinden faydalanılabilir), 1’er adet tabak ve kase, 1 adet Faber Castell stick yapıştırıcı, kağıt bandı, 1 adet makas, 1’er adet havlu kağıt rulosu ve tuvalet kağıdı rulosu, Faber Castell oyun hamuru.

"Dünya Çocuklarına Günaydın" Müzik Atölyesi ( Çevrim içi )

Esma Ertel’in yazdığı, Mehmet Güleryüz’ün çizimlerinin yer aldığı çocuk kitabından yola çıkılarak oluşturulan 7 Kıta 7 Horoz: Dünya Çocuklarına Günaydın sergisi kapsamında düzenlenen etkinlikte müzikal bir yolculuğa çıkıyoruz. Farklı kültürlere ait ezgilerin bize yol gösterdiği atölyede çocuklarla çeşitlilik ve özgünlük kavramları üzerine sohbet ediyoruz. Ardından evde bulduğumuz malzemelerle kendi ritim aletlerimizi tasarlıyoruz.

Yaklaşık 40 dakika sürecek atölye çalışması “Zoom” üzerinden ücretsiz gerçekleştirilecektir. Katılım için info@istanbuloyuncakmuzesi.com adresine yazarak rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Rezervasyon için son tarih 26 Haziran Cumartesi’dir. Katılım linki kayıt tamamlandıktan sonra tarafınıza iletilecektir.
Tarih: 27 Haziran Pazar
Saat: 13.00
Yaş Grubu: 7-9 yaş
Gerekli malzemeler: Elişi kağıtları, bant, paket lastiği, 2 adet tuvalet kağıdı rulosu ya da 1 adet kağıt havlu rulosu, 2 boş küçük boy kavanoz, 1 adet çay bardağı, çay kaşıkları, fular ya da bel kuşağı, biraz mercimek ya da pirinç

!! Çevrim içi etkinliklerde internet bağlantısından doğabilecek aksaklık ve mağduriyetlerden İstanbul Oyuncak Müzesi sorumlu değildir. Etkinlikte kullanılacak malzemeler katılımcılar tarafından temin edilecektir.

Yasemin Sungur'la Kitap ile Sohbet ( Çevrim içi - Online bilet satışı)

Yasemin Sungur tarafından kurgulanan ve yönetilen, her ay farklı kitaplar okuduğumuz “Kitap ile Sohbet” etkinliğinde kitabın yazarını tanıyor, kahramanlarını inceliyor, kitabı analiz ediyor ve kendi hayatımızla bağlantılar kurarak farklı bir deneyim yaşıyoruz.
Haziran ayında Melih Cevdet Anday'ın "Gizli Emir" ve Erendiz Adasü'nün  "Şairin Ölümü" adlı romanları  okunacaktır.
Yetişkinlere yönelik etkinlik  Zoom uygulaması üzerinden her salı  11:00-13:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.
Tarih: 1 -8 -15 -22 -29  Haziran  Salı
Katılım Ücreti: 4 haftalık katılım ücreti 350 TL’dir.

! Etkinliklerde katılımcının derse katılamaması durumunda ücret iadesi veya değişiklik yapılamamaktadır.

SATIN AL