Etkinlik ve Eğitimler

Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi : Şaşırtan Maskeler

İstanbul Oyuncak Müzesi turuyla başlayacağımız Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi’nde farklı ülkelerde üretilmiş oyuncak örneklerini görme imkanı bulacağız. Kıyafetleriyle ve aksesuarlarıyla en dikkat çekici kültürlerden biri olan Afrika kültürünü, orada üretilmiş oyuncaklar üzerinden ele alacak ve yaşam biçimleri üzerine sohbet edeceğiz. Ardından Afrika kültürüne ait maskelerden ilhamla kendi maskelerimizi tasarlayacağız.. Maskelerimizi tasarlarken renkli kağıtlar, boncuklar, renk renk boyalar ve hayal gücümüzü kullanacağız.

Faber-Castell’in destekleriyle müze ziyaretçilerine ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Yaratıcılık Atölyeleri’ne katılım için müzeyi arayarak rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Müze giriş ücreti indirimli 30 TL, tam 55 TL’dir
Eğitmen: Mihriban Mirap
Tarih : 13 Ağustos Cumartesi
Saat: 11:30
Yaş grubu: 6-12 yaş

Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi : Kızılderili Köyü

Kızılderililerin yaşam alanlarını keşfetmeye hazır mısınız? Bu atölyede çocuklarla önce müzedeki Kızılderili oyuncak vitrinini inceleyecek; Kızılderili kültürü ve yaşam alanları üzerine konuşacağız. Ardından, çocuklar çadırları, atları, masalları ve danslarıyla kısacası her şeyiyle yaşayan bir Kızılderili köyü düşleyecek ve hayallerini renkli çubuklar, elişi kağıtları, fon kartonları ve Faber- Castell’in rengarenk boyalarını kullanarak üç boyutlu bir tasarıma dönüştürerek kendi Kızılderili köylerini tasarlayacaklar.

Eğitmen: Levent Denizci
Tarih : 20 Ağustos Cumartesi
Saat: 11:30
Yaş grubu: 6-9 yaş

Benim Oyuncağım Üç Boyutlu Tasarım Atölyesi

Üç boyutlu tasarım dünyasıyla tanışmaya ne dersiniz?
Dijital ve fiziksel dünya arasında bir kapı aralayan bu çalışma ile hayal gücümüzü geliştirecek ve müzeden ilhamla kendi zürafa figürümüzü üç boyutlu olarak tasarlayacağız.
Yaklaşık 90 dakika sürecek atölye çalışmasında, sanal üç boyutlu şekillerin Tinkercad isimli uygulama ile nasıl tasarlandığını deneyimleyecek, üç boyutlu baskının geçmişi ve geleceğini, gerçek hayatta hangi iş kollarında kullanıldığını öğreneceğiz. Bir yandan da üç boyutlu bir yazıcı nasıl çalışır deneyimleyeceğiz.

Etkinliğe katılım için kayıt yaptırılması gerekmektedir.
Eğitmen: Elif Çolak (Logiscool eğitmeni)
Tarih: 28 Ağustos Pazar
Saat : 12.00
Yaş grubu: 10 -16 yaş
Ücret: 320 TL’dir. Kayıt için tıklayınız..
Not: Katılımcıların yaptığı tasarımlar, bir hafta sonunda 3 boyutlu yazıcıdan alınarak kendilerine iletilecektir.

Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

İki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar çocuklar ve büyüklerden büyük ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken yaratıcılıklarını, el becerilerini geliştiriyorlar hem de çok eğleniyorlar.
Çocuğunuza müzede yaşadığı deneyimi hatırlatacak bu etkinlik, müze sergisinden etkilenerek kendi boyadığınız oyuncakla müzeden ayrılmanın keyfini yaşatıyor.

Tahta oyuncak boyama atölyesinde oyuncakların ücretleri boyutlarına göre değişmektedir. Gözetmenimiz tarafından yapılacak olan atölye çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız gerekmektedir.

Tahta Oyuncak Boyama, atölye alanında farklı bir çalışma olmadığı sürece Cumartesi ve Pazar günleri 13:00 - 18:00 arasında gerçekleştirilmektedir. Etkinliğimizin saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz. Etkinlik ücretlerimizde kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.