Etkinlik ve Eğitimler

Akgün Akova ile "Yaratıcılığın 1001 Yolu"   (Çevrim içi - Online bilet satışı)

Şiirlerinden, benzersiz gösterilerinden ve National Geographic, THY Skylife, Voyager dergilerindeki gezi yazıları ile fotoğraflarından tanıdığınız Akgün Akova bu kez bize yaratıcı olmanın ipuçlarını vermeye hazırlanıyor.

“Merak kediyi öldürürse, cenazesine kimler gelir? Yolda kendimize rastlarsak ne yapmalıyız?

Tango, caz ve arabesk aslında üç kardeş mi? Rüyalarımız Salvador Dali’nin tablolarında neden kaybolur? Esin Perisi var mıdır? Varsa hangi otelde kalıyor? Nemrut Dağı’nın üzerinde uçuşan insan külleri kimindi? Başrolde kuşların oynadığı bir belgesel nasıl çekilir? Cemal Süreya şair miydi, görüntü yönetmeni mi?”

Akgün Akova bu ve benzer soruları yanıtlarken sizlere yaratıcılığın anahtarlarını uzatıyor. Bir Leonardo da Vinci, bir Steve Jobs ya da bir Madam Curie olmanızı değil, kendi yaratıcılığınızın kapılarını açmanızı öneriyor. İşte tam da burada, Gabriel García Márquez yanınızdan geçecek “Hemingway insana çok şey öğretir, hatta bir kedinin köşeyi dönüşüne dikkat etmeyi bile…” diyecek! Çocukken Frankenstein’la Einstein’ı kardeş sanan Akgün Akova da “Devam! Devam!” diyerek sizinle birlikte yürüyecek.

Perşembe günleri saat 20.00 - 22.30 arasında çevrim içi olarak yapılacak etkinliğin katılım ücreti 4 haftalık 350 TL'dir. Kayıt sırasına göre sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecektir.

Atölyeye katılım için 0 216 359 45 50 no'lu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Faber- Castell ile Yaratıcılık Atölyesi -  Merhaba Yeni Yıl! ( Çevrim İçi Atölye)

Müzenin kış temalı oyuncaklarından ilham alarak yepyeni bir maceraya çıkacak ve yeni yıl ruhunu keşfe çıkacağız. Müzede sergilenen oyuncakların incelenmesiyle başlayacak atölyede, buz pateni yapan oyuncakların peşine takılıp Noel Baba’yı 1940’larda Almanya’da yapılmış bebek evinde ziyaret edecek ve farklı malzemeler kullanarak kendi yeni yıl ağacımızı tasarlayacağız.
Zoom üzerinden gerçekleşecek etkinliğe katılım için rezervasyon yaptırılması gerekmektedir. Katılım linki kayıt tamamlandıktan sonra tarafınıza iletilecektir. Rezervasyon için son tarih 25 Aralık Cuma’dır.
Tarih: 26 Aralık Cumartesi
Saat: 11:30
Eğitmen: Aslı Ersoy – Elif Üngör
Yaş Grubu: 7-11 yaş ( tek başına)
Kullanılacak Malzemeler: Faber Castell guaj ya da pastel boya, kuru kalem, makas, resim kağıdı, stick yapıştırıcı, pamuk, ip ya da şönil.

Mehmet Erbil ile Yaratıcı Drama ve Masal Atölyesi ( Online bilet satışı)

İstanbul Oyuncak Müzesi'nde tiyatro sanatçısı Mehmet Erbil'in eğitmenliğinde gerçekleşecek Yaratıcı Drama ve Masal Atölyesi başlıyor…

Çocuk gelişiminde önemli yer tutan masal, drama eğitimi ile hayat buluyor.

Bu atölyede çocuklar, masalların gizemli dünyasında yol alırken bedenlerini bir enstrüman gibi kullanmayı, metne bağlı kalmadan özgün hareket etmeyi, doğaçlamayı, beden kullanımını, mimik ve seslerin gücünü keşfedecekler.

Çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak bu atölye çalışması, canlandırma sanatının püf noktalarını öğretirken, çocukların kendini doğru ifade edebilen ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlayacaktır.

11 Ekim Pazar günü başlayacak atölye 8 hafta boyunca sürecektir. Dersler, Pazar günleri saat 11:30’da başlayacaktır. Sınırlı sayıda katılımcı ile sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir.

Toplam 8 saat sürecek Yaratıcı Drama ve Masal Atölyesi'ne katılım ücreti 1000 TL’ dir.

Etkinlik Tarihleri: 11 Ekim – 18 Ekim – 25 Ekim -1 Kasım -8 Kasım – 15 Kasım – 22 Kasım – 29 Kasım

Saat: 11:30-12:30

Yaş Grubu: 4-6 yaş arası

Satın Al

Yasemin Sungur'la Kitap ile Sohbet ( Çevrim içi - Online bilet satışı)

Yasemin Sungur'la Kitap ile Sohbet’te bu ay Jale Sancak'ın Uyuyan Güzel ve Wilhelm Genazino'nun Aşk Aptallığı adlı eserlerini okuyoruz.

Aylık olarak kurgulanmış etkinlik programı Zoom uygulaması üzerinden haftada bir kere 11:00-13:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Tarih: 1 / 8 / 15 / 22 / 29 Aralık Salı

Saat: 11.00-13:30

Katılım Ücreti: Aylık 350 TL’dir.

Satın Al