Etkinlik ve Eğitimler

Akgün Akova ile "Yaratıcılığın 1001 Yolu"   (Çevrim içi - Online bilet satışı)

Şiirlerinden, benzersiz gösterilerinden ve National Geographic, THY Skylife, Voyager dergilerindeki gezi yazıları ile fotoğraflarından tanıdığınız Akgün Akova bu kez bize yaratıcı olmanın ipuçlarını vermeye hazırlanıyor.

“Merak kediyi öldürürse, cenazesine kimler gelir? Yolda kendimize rastlarsak ne yapmalıyız?

Tango, caz ve arabesk aslında üç kardeş mi? Rüyalarımız Salvador Dali’nin tablolarında neden kaybolur? Esin Perisi var mıdır? Varsa hangi otelde kalıyor? Nemrut Dağı’nın üzerinde uçuşan insan külleri kimindi? Başrolde kuşların oynadığı bir belgesel nasıl çekilir? Cemal Süreya şair miydi, görüntü yönetmeni mi?”

Akgün Akova bu ve benzer soruları yanıtlarken sizlere yaratıcılığın anahtarlarını uzatıyor. Bir Leonardo da Vinci, bir Steve Jobs ya da bir Madam Curie olmanızı değil, kendi yaratıcılığınızın kapılarını açmanızı öneriyor. İşte tam da burada, Gabriel García Márquez yanınızdan geçecek “Hemingway insana çok şey öğretir, hatta bir kedinin köşeyi dönüşüne dikkat etmeyi bile…” diyecek! Çocukken Frankenstein’la Einstein’ı kardeş sanan Akgün Akova da “Devam! Devam!” diyerek sizinle birlikte yürüyecek.

Atölye başlangıç tarihi: 22 Ekim 2020

22- 29 Ekim, 5 - 12 Kasım Perşembe günleri saat 20.00 - 22.30 arasında çevrim içi olarak yapılacaktır.

4 haftalık atölye bedeli 350 TL’dir.

Kayıt sırasına göre sınırlı sayıda katılımcı kabul edilecektir.

Satın Al

Bez Bebek Yapım Atölyesi (Çevrim içi - Online bilet satışı)

Banu Kurt eğitmenliğinde gerçekleşecek bez bebek yapım atölyesiyle “Küçük Prens” bebeklerimizi kendi dokunuşlarımızla tasarlayacak ve Küçük Prens’in macerasına ortak olup düşlerimizde gezegenler arasında seyahat edeceğiz.

Hayal güçlerini yansıtacakları, yaratıcılıklarını kullanacakları etkinlikte çocuklar, bir oyuncak bebeğin tüm yapım aşamalarını deneyimleyecekler. Bu atölye çalışması ile el becerilerini geliştirecek katılımcılar aynı zamanda bir işi baştan sona kendi elleriyle yaparak sorumluluk alacak, akıl yürütecek, neden sonuç ilişkisi kuracak, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştireceklerdir. Aynı zamanda ortaya çıkarttığı oyuncak ile bir bağ kurarak el emeğinin kıymetinin daha çok farkına varacaklardır.

Yaklaşık doksan dakika sürecek atölye çalışması çevrim içi olup, Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.  Katılım için 16 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırılması gerekmektedir. Kayıt tamamlandıktan sonra bebek kitleri belirtilen adrese gönderilecektir. Kitlerin ulaşması adına adres bilgilerinin eksiksiz olarak iletilmesi gerekmektedir.

Eğitmen: Banu Kurt
Tarih: 16 Ekim Pazar
Saat: 12.00
Yaş Grubu: 4- 10 yaş (Gerekli durumlarda aileden destek talep edilebilir.)
Etkinlik Ücreti: 115 TL

Katılım İçin Son Kayıt : 23 Eylül 2020

Satın Al

Yasemin Sungur'la Kitap ile Sohbet (Çevrim içi - Online bilet satışı)

Yasemin Sungur’la Kitap ile Sohbet 6 Ekim Salı Günü Başlıyor!!

Kitap okumayı hayatının temel eylemlerinden sayan Yasemin Sungur’un aldığı eğitimler, yaptığı araştırmalar sonucunda kurguladığı ve 2008 yılından itibaren İstanbul Oyuncak Müzesi’nde gerçekleştirdiğimiz Kitap ile Sohbet’e kaldığımız yerden devam ediyoruz. Belirlenen kitaplar üzerinden edebiyatın sınırlarına doğru çıkacağımız bu yolculukta satır aralarından kendi hayatlarımıza bakıyor ve olayları farklı bakış açılarıyla görmeyi öğreniyoruz.

Ekim ayında Nedim Gürsel’in Resimli Dünya ve Zeynep Göğüş’ün Işık Ülkesinden kitabını okuyacağımız etkinlikler haftada bir kere 11:00-13:30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Aylık olarak kurgulanmış etkinlik programı çevrim içi olup, Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Tarih: 6, 13, 20,27 Ekim Salı

Saat: 11.00-13:30

Katılım Ücreti: Aylık 350 TL’dir.

Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

İki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar çocuklar ve büyüklerden büyük ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını, el becerilerini geliştiriyorlar hem de çok eğleniyorlar.

Çocuğunuza müzede yaşadığı deneyimi hatırlatacak bu etkinlik, müze sergisinden etkilenerek kendi boyadığınız oyuncakla müzeden ayrılmanın keyfini yaşatıyor.

Tahta oyuncak boyama atölyesinde oyuncakların ücretleri boyutlarına göre 12 TL ile 150 TL arasında değişmektedir.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak az sayıda katılımcı kabul edilen atölye alanında malzemeler özel olarak dezenfekte edilmekte ve her katılımcı için ayrı setler hazırlanmaktadır.

Tahta Oyuncak Boyama, atölye alanında farklı bir çalışma olmadığı sürece Pazar günleri gerçekleştirilmektedir. Etkinliğimizin saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz. Etkinlik ücretlerimizde kredi kartı ile ödeme kabul edilmemektedir.